چه اپی رو برای فرزندم نصب کنم؟ | اپلیکیشن‌‌های مناسب کودکان برای گوشی

امروزه که استفاده از فناوری‌های هوشمند زیاد شده، دست هر کودک و نوجوانی هم یک گوشی هوشمند یا تبلت دیده میشه که باهاش مشغوله. خانواده‌ها نیز زمان کافی برای بازی با کودکان ندارن لاجرم یک گوشی به بچه میدن تا سرگرم بشن. این روند شاید کاملا صحیح نباشه اما جلوگیری از آن هم لازمه‌ی یک نظام آموزشی فوق‌العاده قوی هست. از طرفی ‌هم این موضوع باعث شده خانواده‌ها نگران سلامت چشم بچه‌ها باشن. باید بهتون بگیم نگرانیتون کاملا صحیحه اما مورد دیگه‌ای که باید نگرانش باشید هم وجود داره مثل نحوه‌ی استفاده کودک از گوشی و همینطور زمانی که کودک به بطالت می‌گذرونه. کودکان هنوز آشنایی چندانی با اینترنت و صفحات مجازی ندارن اما متاسفانه دیده میشه که در آن‌ها مشغول فعالیت هستن و ممکنه این فعالیت‌ها چندان درست نباشه. از طرفی هم کودک بیشتر از نیمی از زمان روزانه‌ی خودش رو صرف نشستن پای گوشی و تبلت می‌کنه در حالی که می‌تونه در این زمان مباحثی مثل زبان انگلیسی، دروس مدرسه و یا حتی یک هنر رو یاد بگیره. منع کردن کودک از گوشی با عصبانیت و یا حتی به زور ممکنه تبعات بدی به همراه داشته باشه چرا که تقریبا تمام دوستان هم‌سن آن‌ها از گوشی استفاده می‌کنن پس بهتره این استفاده از تلفن های هوشمند، تبلت، لب‌تاب رو بهینه کنیم. شما برای این کار می‌تونید از یک سری بازی‌ها یا یاپلیکیشن‌های مناسب کودکان برای فرزند خودتان استفاده کنید. اگر نمی‌دانید چه بازی‌هایی مناسب فرزند شماست پیشنهاد می‌کنیم تا «چه بازی‌هایی برای فرزندم مناسب است؟» را مطاله کنید. 

در این مقاله قصد داریم بهتون کمک کنیم که اپلیکیشن‌های مفیدی رو در گوشی نصب کنید تا کودک بتونه هم از گوشی استفاده‌ي بهینه داشته باشه هم مطلبی رو یاد بگیره. برخی از برنامه‌های کاربردی مفیدی که می‌تونید روی گوشی نصب کنید به شرح زیر هستن.

اپلیکیشن برای کودکان نو زبان چی نصب کنم؟

تاچستان

اپلیکیشن کاربردی تاچستان یک محیط جذاب و دوستداشتنی داره که کودک رو مجاب به استفاده از این برنامه می‌کنه. این برنامه شامل داستان و ترانه‌های زیبا در کنار کاراکترهای جذابی هستن که علاوه بر این‌که سرگرم کننده‌اس با ایجاد انگیزه برای رفتار درست در کودکان،‌جنبه‌ی آموزشی هم داره. ترانه‌های به‌کار رفته در این اپلیکیشن بسیار شاد و قابل حفظ کردن هستن که باعث تقویت حافظه کودکان می‌شود.

متل خوان

متل‌خوان یکی دیگه از اپلیکیشن‌ای مناسب کودکان است. متل در این برنامه نام یک جغد است که توسط کاربر کنترل میشه و می‌تونه نقاشی بکشه، کتاب بخونه و شعر بگه. داستان‌هایی که در این اپلیکیشن بیان میشن پر از مطالب و نکات آموزنده برای کاربر که کودکان هستن، داره.

جوجه رنگی

سازندگان اپلیکیشن جوجه رنگی این برنامه رو یکی از بهترین برنامه‌های آموزشی برای کودکان معرفی کردن. این برنامه‌ی محبوب ماجرا‌های مختلفی رو روایت می‌کنه و از این طریق تعامل خوبی با کودکان برقرار می‌کنه. این برنامه می‌تونه قوه‌ی انتخاب و تصمیم‌گیری، عذر‌خواهی در قبال اشتباه، پذیرش عذر‌خواهی و همدردی رو در کودکان 3 تا 7 ساله تقویت کنه.

جنگل شاد الفبا

اپلیکیشن جنگل شاد الفبا مناسب برای کودکان 3 تا 8 ساله. این برنامه با محتوای سرگرم کننده در قالب بازی‌های متنوع، برنامه‌های آموزشی جذاب، آموزش شمارش اعداد، خواندن الفبا و موارد دیگر یک اپلیکیشن آموزشی جذاب و سرگرم‌کننده برای کودکان این رده سنی محسوب میشه. آموزش الفبا، پازل حیوانات، غذای حیوانات مختلف، اعداد مختلف و… از جمله‌ بخش‌های این برنامه هستن.

اپلیکیشن یادگیری زبان برای کودکان چی نصب کنم؟

زبان انگلیسی یک زبان بین‌المللی و جهانیه که یادگیری آن نه تنها در یک حوزه‌ی تخصصی بلکه برای پیدا کردن یک شغل مناسب در آینده می‌تونه مفید باشه. بهترین زمان برای شروع یادگیری زبان انگلیسی سنین کودکی می باشد که کم کم کودک را با این زبان آشنا کنیم. بعضی از اپلیکیشن‌ها در گوشی‌های هوشمند سازمان‌دهی شدن که می‌تونیم قبل از شروع کلاس‌های آموزشی ازشون کمک بگیریم. در ادامه اپلیکیشن‌هایی که در این زمینه امتیاز بالایی کسب کردن رو بهتون معرفی کنیم.

چرب زبان

این اپلیکیشن، فارسی زبان است و با استفاده از کاربردی‌ترین عبارات و کلمات روزمره به خوبی زبان انگلیسی رو به کودک آموزش میده. محیط این اپلیکیشن بسیار جذاب و ساده‌اس و در حال حاضر فقط برای سیستم عامل اندروید عرضه شده. این اپلیکیشن برای سطوح مبتدی و متوسط مناسبه و معنای هر عبارت و کلمه رو به صورت دقیق و بدون اشتباه در زیر آن ذکر می‌کنه.

اپلیکیشن Lingokids

این اپلیکیشن یک برنامه‌ی کاربردی برای کودکان بین 2 تا ساله که با بازی و تمرین زبان انگلیسی رو آموزش میده. سازندگان این برنامه معتقدن که این برنامه یادگیری زبان انگلیسی را در بین کودکان این سن تضمین می‌کنه. هم‌چنین این اپلیکیشن مواد آموزشی رو که توسط دانشگاه آکسفورد طراحی شده به زبان ساده در اختیار کودک قرار میده که آموزش درست کودک رو تضمین می‌کنه.

اپلیکیشن English for kids

این برنامه توسط طراحان بریتانیا برای کودکان بین 3 تا 6 سال طراحی شده. این برنامه زبان انگلیسی رو با استفاده از بازی‌های هیجان‌انگیز بر پایه‌ی کلمات و عبارات و مهارت‌های ذهنی به کودک آموزش میده. یکی از بازی‌های این برنامه New I-Spy هست که کودک رو تشویق می‌کنه تا کلمات جدید رو یاد بگیره و موضوعات رو شناسایی کنه.

اپلیکیشن Fun English

Fun English یک برنامه تعاملیه که برای کودکان بین سنین 3 تا 10 سال مناسبه. در این برنامه کودک می‌تواند بیش از 300 کلمه و عبارت انگلیسی رو تلفظ کنه. این برنامه باعث ارتقای مهارت‌های شنیداری، درک مطلب و مهارت‌های خواندن انگلیسی میشه. داستان‌ها و روایات صوتی با دو لهجه‌ی آمریکایی و بریتانیایی انجام میشه و به کاربر کمک می‌کنه که تلفظ کلمات رو بهتر ادا کنه.   

LearnEnglish kids: playtime

این اپلیکیشن هم توسط طراحان بریتانیا ساخته شده و زبان انگلیسی رو با آواز‌ها، داستا‌ن‌های متحرک به کودک آموزش میده. هدف اصلی این اپلیکیشن تقویت مهارت خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن به انگلیسیه. آواز‌ها در این برنامه به دو دسته‌ی سنتی و افسانه‌ای تقسیم میشن. ویدیو‌ها هم ویژگی ضبط و گوش کردن رو دارن که باعث میشه مهارت تلفظی کاربر افزایش پیدا کنه. 

اپلیکیشن‌ برای مراقبت از کودک گوشی چی نصب کنم؟

اپلیکیشن‌هایی که بالا نام برده برای نصب روی گوشی کودکانی هست که در سنین پایین قرار دارن. همونطور که گفتیم یکی از مسائلی که در استفاده از گوشی در بین کودکان و نوجوانان باید به آن توجه کرد، نحوه ی استفاده از این وسیله‌اس. متاسفانه خیلی از نوجوان‌ها در استفاده از گوشی راه غلطی رو انتخاب می‌کنن و ممکنه دچار اشتباهاتی بشن که در آینده‌ی بچه‌ها تاثیر‌گذار باشه. البته اولین راه اینه که قبل از اینکه برای نوجوونی که در خونه دارید گوشی تهیه کنید، نحوه‌ی استفاده درست از آن رو بهش آموزش بدید. اگر در راه اول به اندازه‌ی کافی نتیجه‌ی دلخواه رو دریافت نکردین، می‌تونید از برنامه‌های کنترل والدین استفاده کنین بعضی از این برنامه‌ها به شرح زیر هستن. 

Net Nanny

Net nanny یکی از بهترین برنامه‌های کنترل والدینه که ردیابی نکان و مدیریت برنامه رو در هر دو سیستم عامل اندروید و IOS ارائه میده. این برنامه می‌تونه تاریخچه‌ی موقعیت مکانی کودک و برنامه‌های گوشی کودک رو تنظیم کنه. این برنامه در واقع یک فیلترینگ وب ارائه میده که می‌تونه محتوای نامناسب در گوشی فرد مورد‌نظر رو مسدود کنه. همچنین اپلیکیشن Net Nanny این قابلیت رو داره که کلمات نامناسب رو در وب‌سایت‌ها و بدون هیچ محدودیت مسدود کنه. والدین در این برنامه می‌تونن برای دسترسی به گوشی کودک یا نوجوون روز‌ها و زمان‌ها ی خاصی رو تنظیم کنن.

Norton Family

Norton family یکی دیگه از برنامه‌های کنترل والدینه که ثبت و نظارت بر پیام‌های متنی رو فقط در دستگاه‌های اندروید ارائه میده. این برنامه قابلیت ردیابی موقعیت مکانی، زمانبندی، فیلتر کردن وب و نظارت بر سرویس آن رو ارائه میده. با این برنامه می‌تونید تمام‌ گزارش‌های دریافتی تماس و پیام روی گوشی فرد مورد‌نظرتون رو در پنل خودتون ببینید.

 

«پرسش‌های پرتکرار در مورد نصب اپلیکیشن‌‌های مناسب کودکان در گوشی»

 

»بهترین برنامه‌های کنترل والدین برای اندروید کدام است؟

»»اپلیکیشن Net Nanny یکی از بهترین برنامه های کنترل والدین برای فرزندان است، این برنامه بر روی هر دو سیستم‌عامل اندروید و iOS قابل نصب است اما متاسفانه کاربران در سیستم‌عامل iOS با محدودیت‌های خاص این برنامه مواجه هستند.

»بهترین برنامه‌ها برای یادگیری زبان برای کودکان مناسب است؟ 

»» اپلیکیشن English for kids این برنامه توسط طراحان بریتانیا برای کودکان بین 3 تا 6 سال طراحی شده. این برنامه زبان انگلیسی رو با استفاده از بازی‌های هیجان‌انگیز بر پایه‌ی کلمات و عبارات و مهارت‌های ذهنی به کودک آموزش میده.

» بچم تازه زبون باز کرده بازی چی نصب کنم؟‌

»»اپلیکیشن جنگل شاد الفبا مناسب برای کودکان 3 تا 8 ساله. این برنامه با محتوای سرگرم کننده در قالب بازی‌های متنوع، برنامه‌های آموزشی جذاب، آموزش شمارش اعداد، خواندن الفبا و موارد دیگر یک اپلیکیشن آموزشی جذاب و سرگرم‌کننده برای کودکان این رده سنی محسوب میشه.