چرا شارژر گوشی داغ میشود؟ | دلایل داغ شدن شارژر گوشی

شارژر گوشیتون موقع شارژ کردن گوشی داغ میشه؟ باید بدونید که شما تنها نیستید و این موضوع یک مشکل عمومی بوده و برای خیلی از کاربرای دیگه هم ممکنه اتفاق بیفته. اما سوال اینجاست که این اتفاق یه مسئلهی جدیه یا نیست؟ برای جواب دادن به این سوال باید اول بدونیم داغ شدن شارژر چه زمانی خوبه چه زمانی بد؟ گرم شدن شارژر دلایلی مختلفی داره که تو این مقاله بررسی شده.
بیشتر کاربران گوشی از پریز دیواری برای شارژ دستگاه خود استفاده میکنند. داغ شدن شارژ به راحتی احساس میشه و ممکنه باعث نگرانی یا حتی عصبی شدن خیلی از افراد بشه. اما توجه کنید که تا زمانی که این گرما از 50 درجه سانتیگراد بالاتر نره، طبیعیه. یکی از دلایل داغ شدن طبیعی شارژر عملکرد اونه. اینجوری که شارژر ولتاژ برق رو از پریزی که بهش وصله میگیره بعد اونو به عنوان تغذیه برای دستگاه شما آماده میکنه. این ولتاژی که به شارژر میرسه حدود 120-100 ولته. ولی دستگاه شما به 5 ولت نیاز داره. پس این وسط یک مقداری از ولتاژ باید آزاد بشه که گرمای شارژر در واقع همون ولتاژ اضافی هست که تبدیل شده.
چه زمانی داغ شدن شارژر گوشی طبیعی نیست؟
خب تا اینجا فهمیدیم که داغ شدن شارژر در حین شارژ کردن گوشی تا حدی طبیعیه. اما اگر شما نمیتونید شارژر رو بدون اینکه دستتون بسوزه لمس کنید این اصلا اتفاق عادی نیست. اکثر تکنسینهای برق هم این موضوع رو یه مشکل الکتریکی جدی میدونن و معتقدن که حتما یه مشکلی تو گوشی یا شارژر اون وجود داره. برای اینکه مطمئن بشید که مشکل از کدومه. یه گوشی دیگه رو با همون شارژر، شارژ کنید اگر باز هم شارژر داغ شد مشکل از گوشی نیست و باید یه شارژر جدید بخرید. اما اگر داغ نشد باید تو مدار گوشی دنبال مشکل باشید و گوشی رو به یه تعمیرکار نشون بدید. بیشتر مواقع که گوشی داغ میشه به این معنیه که شارژر خوب کار نمیکنه و ولتاژی که از پریزمیگیره رو تبدیل به ولتاژ مورد نیاز برای دستگاه نمیکنه. پس ولتاژی که وارد گوشی میشه بیش از حد مجازه و گوشی داغ میشه. باید بگیم که اگر این مشکل رو برطرف نکنید ممکنه باتری و گوشیتون به شدت آسیب ببینه یا حتی منفجر بشه. در ادامهی این مقاله بعضی از دلایل داغ شدن شارژر رو بررسی کردیم که مربوط به عادی نبودن این مسئله هستن و باید پیگیری و رفع بشن.
دلایل داغ شدن شارژر گوشی در حین شارژ
- دستگاههای الکترونیکی در صورتی که خراب باشند باعث داغ شدن شارژر میشوند.
- استفاده از شارژری که مناسب دستگاه شما نیست. گوشیها با شارژرهای اصلی خود به مشتری تحویل داده میشن. حالا اگر به هر دلیلی از شارژر دیگه که مناسب گوشیتون نیست استفاده کنید ممکن است بیش از حد گرم شود. دقت داشته باشید که اگر ترمینال شارژری که تهیه کردین با پورت دستگاه شما سازگار باشه. این تضمینی بر این نیست که برای دستگاهتون هم مناسبه.
- اگر وقتی که گوشی تو شارژره، اون رو روی سطحی بالشتکی قرار میدین باید بدونین که چون هوا از زیر سطوح بالشتکی جریان نداره، گرما به دام میافته و گرمای طبیعی دستگاه تبدیل به گرمای غیرعادی شده و دستگاه آسیب میبینه. با اینکار فقط امکان داغ شدن دستگاه رو افزایش میدین. پس بهتره موقع شارژ گوشیتون رو روی سطح سفت و سخت بذارید تا مطمئن شید که هوا جریان داره و گرما ازش خارج میشه.
- خیلی بعیده که تو شارژرهای ارزون قیمت از موادی با کیفیت بالا و موارد احتیاطی استفاده شده باشه. بنابراین اگر از شارژر ارزون قیمت استفادهمیکنید، انتظار داغ شدن شارژر رو داشته باشید. همیشه سعی کنید شارژری رو تهیه که اسم تجاری داشته باشه.
- زمانی که گوشی به شارژر وصله ازش استفاده میکنید؟ این کار اشتباهه چون گوشی شما داره تلاش میکنه دستور شما اجرا کنه از طرفی هم داره ولتاژ دریافت میکنه. این باعث میشه بیش از حد کار کنه و احتمالا بیش از حد هم داغ بشه.
- کثیف بودن درگاه شارژر و دستگاه هم بعضی وقتا باعث داغ شدن بیش از حد میشن. پس بهتره هراز گاهی هم شارژر و هم درگاه شارژر روی دستگاه را تمیز کنین.
- استفادهی مستقیم از برق شهری هم میتونه از دلایل داغ شدن بیش از حد شارژر باشه. برق شهری نوسان ولتاژی زیادی داره. بنابراین برای شارژ کردن دستگاهمیتونید از محافظها استفاده کنید که این نوسان ولتاژ آسیبی به شارژر و گوشیتون وارد نکنه.
- اگر تو از شارژر فندکی استفاده میکنید و همزمان ماشین رو استارت میزنید زمینهی معیوب شدن باتری گوشیتون را فراهم میکنید. با اینکار کم میبینید که استفاده از شارژر استاندارد هم باعث داغ شدن گوشی و خود شارژر میشه.
- خراب بودن یا سوختن IC گوشی یکی دیگه از علتهای داغ شدن شارژر و دستگاهه. IC یه قطع تو گوشیه که مسئول دریافت ولتاژ از شارژره. پس وقتی خراب یا سوخته باشه، شارژر مجبور میشه مدت طولانیتری ولتاژ بگیره و به دستگاه وارد کنه پس داغ میشه.
- گوشیهای جدید تکنولوژیی دارن که باعث میشه بعد از شارژ شدن کامل گوشی جریان برق رو قطع کنه و حتی اگر گوشی هنوز هم به برق متصل باشه، جریانی دریافت نمیکنه. اگر خلاف این موضوع اتفاق بیافته، به این معنیه که دستگاه شما با مشکل مواجه شده و باید سریعا تعمیر بشه.
- گوشیهایی که مدت خیلی طولانی مثل یه شب تا صبح به شارژ وصل باشن. چون گوشی و شارژر شروع به گرم شدن بیش از حدمیکنن و باتری دستگاه به مرور زمان آسیبمیبینه. بنابراین پیشنهادمیکنیم گوشیهای درحال شارژ رو به حال خودشون نذاریم.
داغ شدن شارژر به دستگاه آسیب میزنه؟
جواب این سوال کاملا واضحه و بالاتر توضیح دادیم. بعضی وقتا گرمای شارژر طبیعیه و خطری نداره. اما زمانی که این گرما از ۵۰ درجهی سانتیگراد بالاتر بره، موضوع جدی و خطرناک میشه. لازم نیست هر لحظه دمای شارژر رو اندازه بگیرد. اگر وقتی گوشی داره شارژمیشه نمیتونید به شارژر دست بزنید چون داغه باید بدونید که یه مشکلی وجود دارد. یا گوشی به مشکل برخورده یا کابل شارژر. همونطور که قبلا هم گفتیم گرما نتیجهی عبور ولتاژ از شارژر و رسیدن به دستگاهه. اگر اینمیزان از شرایط مناسب فراتر برهمیتونه خیلی خطرناک باشه و یا حتی منجر به منفجر شدن و آتشسوزی بشه.
اگر شارژر در حالی دستگاهی رو شارژ نمیکنه به برق متصل بمونه مشکلی داره؟
گاهی شارژ گوشی که کامل میشه، گوشی رو از شارژر جدا میکنیم اما USB را از پریز جدا نمیکنیم. شاٰرژرهایی که اسم تجاری دارن و باکیفیت هستن، مشکلی با اینکه به برق متصل باشند در حالی که ولتاژی را منتقل نمیکنن ندارن. اما کلا پیشنهاد میکنیم بعد از کامل شدن شارژ دستگاه، شارژر رو هم از پریز جدا کنین. اینجوری شارژر رو از شارژر رو از نوسانات برق محافظ میکنین.
برای دوام بیشتر شارژر چیکار کنیم؟
اولین کاری که میتونید برای شارژر انجام بدین که مدت طولانیتری سالم بمونه اینه که از محافظ برق برای شارژ استفاده کنین. اینجوری نوسانات برقی نمیتونه آسیبی به شارژر وارد کنه. شارژرتون رو از آب و مکانهای مرطوب مثل حمام و استخر دور نگه دارید. برای بیرون کشیدن آداپتور شارژر هیچوقت از سیم نکشید. شارژر رو به طور کلی از مکانهای خیلی گرم و خیلی سرد دور نگه دارید. چون شارژرها برای دماهای شدید ساخته نشدن.