

گوشی شیائومی می۵ از سری گوشیهای دوسیمکارت است. این گوشی از سیمکارت سایز نانو استفاده میکند. ساختار بدنهای می۵ از شیشه و فلز است. دو پردازندهی مرکزی ۲هستهای به همراه تراشهی پرقدرت اسنپدراگون ۸۲۰ در محیط ۶۴بیتی با فرکانسهای ۱٫۸ و ۱٫۳۶ فعالیت میکنند. تراشهی ۸۲۰ اسنپدراگون انتخابی بسیار هوشمندانه است؛ با مجهزشدن این گوشی به این تراشه، توانایی اجرای سختترین فعالیتها هم برایتان مهیا شده است. یار و یاور همیشگی پردازندهی مرکزی، یک رم ۳گیگابایتی است که دادهها را با بالاترین سرعت برای پردازش مهیا میسازد. حافظهی داخلی ۳۲گیگابایتی از دیگر ویژگیهای می۵ است. به دلیل استفاده از فناوری IPS در صفحهنمایش السیدی ۵٫۱۵اینچی این گوشی و تراکم پیکسلی بالای ۴۲۸ پیکسل بر هر اینچ، کیفیت صفحهنمایش می۵ شما را حیرتزده میکند. صحبت از صفحهنمایش این گوشی شد، این نکته را از یاد نبرید که محافظ Corning Gorilla Glass نسخهی ۴، محافظ این صفحه است. سامانههای ارتباطی این گوشی از فناوریهای مختلفی پشتیبانی میکنند. قابلیت پشتیبانی از شبکهی پرسرعت ۴G استفاده از فناوریهای ارتباطی EDGE , GPRS , Wi-Fi ، بلوتوث نسخهی ۴٫۲ و استاندارد AC برای شبکه وایفای، این گوشی را به یک گوشی موبایل همهچیز تمام تبدیل کرده است. بهتدریج درگاههای ارتباطی به سمت استفاده از نوع دیگری از درگاه یعنی USB Type-C رفتهاند و ازهمینرو عموم گوشیهای موبایل جدید هم از این درگاه برای شارژ و انتقال داده بهره میگیرند. رابط انتقال داده و شارژ در می۵ هم همین درگاه ارتباطی است. دوربین ۱۶مگاپیکسلی این گوشی در کنار رزولوشن ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسلی بهمنظور فیلمبرداری، بیشک انتخاب خوبی برای ثبت لحظات خاطرهانگیزتان خواهد بود. دوربین سلفی این گوشی هم از ۴ مگاپیکسل رزولوشن عکس و رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ پیکسلی برای فیلمبرداری استفاده میکند. از امکانات نرمافزاری می۵ میتوان به پشتیبانی آن از آخرین نسخهی سیستمعامل معرفیشدهی شرکت گوگل اشاره کرد. این گوشی مجهز به باتری ۳۰۰۰میلیآمپرساعتی است. قابلیت شارژ سریع می۵، این گوشی را به یک انتخاب خوب و خوش قیمت برای افرادی تبدیل کرده است که میخواهند با دردستداشتن این گوشی متفاوت باشند.
نقاط قوت
نقاط ضعف
حدود ۵ سال پیش، شرکت شیائومی نخستین گوشی هوشمند خود را با مدل Mi 1 روانهی بازارهای جهانی کرد. هدف این شرکت از ابتدا تولید گوشیهای باکیفیت و مقرونبهصرفه برای ایجاد انقلابی جدید در رقابت با سایر شرکتها بود. باوجوداینکه شاهد تولید محصولات دیگری از سوی این شرکت بودیم (سری ردمی)، موفقیت شیائومی در سالیان گذشته تا حد زیادی مدیون پرچمداران این شرکت با پیشوند «می» بوده است.
گلکسی اس ۷ سامسونگ، جی ۵ الجی و اچتیسی ۱۰ همگی محصولات درخور توجه با ویژگیهای کامل یک پرچمدار هستند؛ اما قیمت آنها بالاتر از حد توان طیف وسیعی از کاربران است. این در حالی است که گوشی موبایلی مانند می ۵ با داشتن شباهتهای بسیار به پرچمدارانی که در بالا نام آنها ذکر شد؛ اما از نظر قیمت تفاوت چشمگیری با آنها دارد.
شیائومی می ۵ محصولی است با امکانات فراوان و یک نقطهضعف بزرگ. از امکانات آن که بگذریم، شیائومی محصول خود را تنها در اختیار بازارهای محدودی قرار داده و در بازارهای بریتانیا، اروپا و حتی ایالاتمتحده عرضه نمیکند.
اگرچه صاحبان شرکتهای بزرگ همچون سامسونگ و اچتیسی در ساخت نمایشگرهای پرچمداران خود از وضوح تصویر Quad HD بهره گرفتهاند، شیائومی ترجیح داده از نمایشگری با وضوح تصویر Full HD در محصول جدید خود استفاده کند. در نگاه اول، این انتخاب کمی عجیب به نظر میرسد؛ اما استفاده از نمایشگر Full HD در گوشی موبایلی با ابعاد می ۵ معقول و منطقی است؛ چراکه نمایشگری از این نوع در مقایسه با انواع دیگر ارزانتر است و در مصرف باتری صرفهجویی میکند و مهمتر از همه اینکه با کیفیت بالایی که دارد، قابل تشخیص توسط کاربر نیست.
نمایشگر ۵٫۱۵اینچی می ۵ یکی از بهترین نمایشگرهایی است که در حال حاضر در بازار گوشیهای موبایل شاهد آن هستیم. پیکسلها در این نمایشگر بهخوبی قابل تشخیص هستند و با توجه به فناوری IPS بهخدمتگرفتهشده در آن، کاربر از شفافیت و وضوح بالای تصویر، کنتراست و زوایای دید مناسب بهره میبرد؛ همچنین قابلیت تنظیم نور، کارایی این صفحهنمایش را در زیر نور آفتاب تا حد زیادی افزایش داده است.
همانند سامسونگ گلکسی اس ۷، بدنهی می ۵ ترکیبی از فلز و شیشه است. در هیچیک از قسمتهای این محصول بهاستثنای خطوط آنتن، اثری از پلاستیک دیده نمیشود. ویژگیهایی مانند قاب پشتی شیشهای، فریم فلزی، خمیدگیها در لبههای کناری قاب پشتی و البته نمایشگر بدون حاشیه، می ۵ شیائومی را در دستهی پرچمداران قرار میدهد. لبههای خمیدهی قاب پشتی دردستگرفتن این محصول را بسیار آسان کرده است؛ بنابراین میتوانید بهراحتی آن را در دست گرفته و به تمامی کلیدهای تعبیهشده در لبههای مختلف آن دسترسی داشته باشید.
نمایشگری بدون حاشیه در می ۵ تعبیه شده که فاصلهی آن با لبههای گوشی بسیار کم است. شاید بتوان گفت میزان حاشیه در می ۵ همانند حاشیهای است که در اچتیسی ۱۰ به کار گرفته شده است.
همانطورکه گفته شد، قاب پشتی می ۵ از شیشه ساخته شده است. اگر زیبایی این قاب را نادیده بگیریم، میتوانیم به مشکلات فراوانی که این قاب شیشهای برای کاربران ایجاد میکند بپردازیم. این قاب شیشهای احتمال لغزش می ۵ را روی سطوح مختلف افزایش داده و بسیار مستعد جذب اثرانگشت است.
لبهی بالایی گوشی، جک ۳٫۵میلیمتری هدفون و حسگر مادونقرمز را روی خود جا داده است. قرارگرفتن کلیدهای کنترل صدا و روشن/خاموش روی لبهی سمت راست، به طراحان شیائومی این امکان را داده تا بتوانند لبهی سمت راست را به لبهای پرکاربرد تبدیل کنند. شیار سیمکارت در اندازهی نانو روی لبهی سمت چپ قرار دارد. روی لبهی پایینی هم اسپیکر و میکروفون گوشی در کنار پورت USB Type-C قرار گرفتهاند. شاید در نگاه اول به لبهی پایینی اینطور به نظر برسد که شرکت چینی شیائومی از دو اسپیکر در محصول جدید خود استفاده کرده است؛ اما این شرکت تنها یک اسپیکر در می ۵ تعبیه کرده و درگاه دوم میکروفون را در خود جای داده است.
در قسمت بالای قاب جلویی، لوگوی «می» در کنار سنسور دوربین سلفی قرار دارد و در زیر نمایشگر ۵٫۱۵اینچی آن دکمهی هوم جا گرفته که سنسور اثر انگشت با آن یکپارچه است. این حسگر از سرعت و دقت بالایی برخوردار است و تنها با یک فشار اثر انگشت شما را شناسایی خواهد کرد. این حسگر علاوهبر خواندن اثرانگشت کاربر، یک کلید از نوعی لمسی است که برای برگرداندن کاربر به صفحهی اصلی گوشی هم کاربرد دارد. در کنار این دکمهی هوم که بسیار باریک است، دو کلید لمسی دیگر وجود دارد که بهمحض روشنشدن صفحهنمایش روشن شده و برای انجام امور مختلف کارآمد هستند. طبق روال گذشته، شرکت شیائومی در این محصول هم از نشانگر LED استفاده کرده که وضعیت می ۵ را در شرایط مختلف با استفاده از رنگهای گوناگون نشان میدهد. این نشانگر در گوشهی سمت چپ حاشیه بالای قاب جلویی قرار گرفته است.
می ۵ شیائومی نخستین گوشی موبایلی است که بهصورت رسمی با تراشهی اسنپدراگون ۸۲۰ معرفی شد و با توجه به داشتن این تراشهی قدرتمند توانایی رقابت با محصولاتی مانند گلکسی اس ۷ و اس ۷ اج سامسونگ را دارد. کوالکام در اقدامی تصمیم گرفت رقابت همیشگی برای افزایش تعداد هستهها را پایان بخشیده و اسنپدراگون ۸۲۰ را با همان معماری چهارهستهای روانهی بازارهای جهانی کند. پردازندهی چهارهستهای Kryo با فرکانس ۱٫۳ و ۱٫۸ گیگاهرتز در دل این تراشه جا گرفته و درمجموع عملکرد بسیار خوبی را فراهم آورده است.
حافظهی داخلی ۳۲ گیگابایت، ۳ گیگابایت رم، پشتیبانی از اینترنت پرسرعت نسل چهارم، NFC و حسگر مادونقرمز از دیگر امکانات این گوشی موبایل هستند که هرچه بیشتر این محصول را در رقابت با پرچمداران شرکتهای مطرح یاری میکنند.
باتری ۳۰۰۰میلیآمپرساعتی می ۵ از نوع لیتیومپلیمر است و با توجه به ابعاد این گوشی موبایل یکی از ویژگیهای منحصربهفرد آن محسوب میشود. باتوجه به نمایشگر Full HD بهکاررفته در این محصول میتوان عملکرد مناسبی را از باتری می ۵ انتظار داشت. قابلیت شارژ سریع نوع ۳ کوالکام یکی دیگر از ویژگیهای این باتری است که ۸۳درصد از باتری گوشی را در کمتر از ۳۰ دقیقه شارژ میکند.
برای می ۵، اندروید مارشمالو به همراه رابط کاربری MIUI 7.0 در نظر گرفته شده است. ترکیب این رابط کاربری و اندروید خالص در کنار ۳ گیگابایت رم باعث شده هیچ کموکاستی در حرکت بین منوها و اجرای برنامههای پیشفرض به چشم نخورد و همهچیز کاملاً روان و سبک باشد. البته اشاره به این نکته هم ضروری به نظر میرسد که استفاده از رابط کاربری اختصاصی شیائومی که طراحی و عملکرد مخصوص به خود دارد، کار با این محصول را به تجربهای لذتبخش تبدیل کرده است. اگرچه این رابط کاربری تکلایهای است، بسیار مرتب و سازمانیافته عمل میکند. یکی دیگر از قابلیتهای مهم این نسخه «فروشگاه تم» (Theme Store) است. کاربر در این نسخه علاوهبر تصاویر پسزمینه و رنگ تم میتواند آیکونها، انیمیشنها، فونتها و حتی زنگ تماسها را موقع خرید یا تعویض تم جدید بهدلخواه تغییر دهد.
همانطورکه گفته شد، سیستمعامل اندروید نسخهی ۶ که بهصورت پیشفرض در گوشی می ۵ وجود دارد، به این محصول امکان دسترسی به گوگلپلی و برنامههای مختلف را میدهد. با استفاده از این فاکتور و همچنین با بهرهمندی از اینترنت پرسرعت نسل چهارم یعنی ۴G و اتصال به Wi-Fi کاربران میتوانند برنامههای موردنیاز خود را دانلود کنند.
در قاب پشتی گوشی موبایل شیائومی سنسوری ۱۶مگاپیکسلی مجهز به فلاش Dual Tone LED و در قاب جلوی آن سنسوری ۴مگاپیکسلی تعبیه شده است. با سنسور ۱۶مگاپیکسلی دوربین اصلی می ۵ میتوانید با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و رزولوشن ۴K فیلمبرداری کنید؛ درحالیکه سنسور دوربین سلفی امکان فیلمبرداری با رزولوشن Full HD را با همین سرعت فراهم میکند. یکی دیگر از امکانات دوربین اصلی، لرزشگیر اپتیکال تصویر در چهار محور است که به هنگام عکاسی یا فیلمبرداری سریع بسیار کارآمد خواهد بود.
با توجه به امکان فیلمبرداری با وضوح ۴K و Full HD در این گوشی موبایل شما به عنوان کاربر نمیتوانید بهصورت صحنهآهسته فیلمبرداری کنید؛ برای ثبت صحنهآهسته باید در تنظیمات دوربین بهوضوح HD تغییر وضعیت داده و به فیلمبرداری بپردازید. شاید بتوان این مسئله را در دسته نقاط ضعف می ۵ قرار داد؛ چراکه شرکت تولیدکننده باید امکان تغییر وضعیت وضوح تصویر را بهصورت پیشفرض در محصول خود ایجاد کند. یکی دیگر از نقاط ضعف دوربین می ۵ عملکرد کند آن به هنگام فوکوس است.
درمجموع دوربین شیائومی می ۵ را میتوان دوربینی باکیفیت دانست که در نور مناسب میتواند تصاویری روشن، رنگی و شفاف ثبت کند. تصاویری که در نور کم گرفته شدهاند، کلوزآپها و ویدئوهای ضبطشده و عکسهای سلفی همگی از وضوح و کفیت بالایی برخوردارند. شاید دوربین می ۵ نتواند با دوربین محصولاتی همچون گلکسی اس ۷ اج و آیفون ۶ اس پلاس رقابت کند؛ اما برای عکاسی روزمره بسیار مناسب خواهد بود.
اگر میزان هزینهی پرداختی برای خرید یک گوشی موبایل، اولویت شما در انتخاب کالاست و اگر میخواهید با پرداخت هزینهی نهچندان بالا صاحب گوشی موبایلی با امکانات کامل یک پرچمدار واقعی شوید، می ۵ شیائومی بهترین انتخاب برای شماست. این گوشی موبایل با داشتن نمایشگر و دوربینهای باکیفیت، سختافزار قدرتمند و طول عمر مناسب باتری میتواند در کاربریهای روزانه بسیار مفید واقع شود. درمجموع میتوان می ۵ شیائومی را محصولی با ارزش خرید بسیار بالا دانست.