راجع به گوشی چی دروغ می‌گن؟! | بررسی شایعات در مورد گوشی

از زمانی که تلفن‌های همراه وارد بازار شد، باور‌های غلطی در مورد استفاده از آن وارد افکار عمومی شد. امروزه به جایی رسیدیم که کودکان هیچ تصویری از دنیای بدون ارتباط با تلفن همراه ندارن و در واقع آفلاین بودن رو نوعی تنبیه به حساب میارن. هیچ‌کدام از باورهایی که در عموم مردم شکل گرفته، مطلقا درست یا مطلقا غلط نیست. ما در این وبلاگ جی‌جی‌مو برخی از این باور‌های غلط یا بهتره بگیم شایعات رو در این مقاله بررسی کردیم.

بررسی شایعات درمورد گوشی موبایل

هندزفری به گوش کاربر هیچ آسیبی وارد نمی‌کنه!

خیلی‌ها معتقدند استفاده از هندزفری هیچ ضرری نداره. باید بگیم این موضوع نه مطقا درسته و نه مطلقا غلطه.اگر شما جزو افرادی هستید که به صورت مداوم هندزفری تو گوشتونه و در حال گوش دادن به آهنگ هستید باید بدونید که این‌کار در طولانی مدت می‌تونه به گوشتون آسیب وارد کنه.

گوشی چند برابر توالت کثیفه!

اینکه گوشی کثیفه یک موضوع بدیهی و غیر‌قابل انکاره. اما واقعا چند برابر توالت کثیفه؟ نه؛ این درست نیست. در طی روز دست شما با سطوح مختلفی در تماسه و زمانی که شما گوشیتون رو دست می‌گیرید، ممکنه آلودگی‌های آن سطوح به گوشیتون منتقل بشه اما مطلقا نمیشه گفت چند برابر توالت کثیفه. بهتره زمانی که به منزل میاید صفحه‌ی گوشیتون رو تمیز کنید.

گوشی تا صبح تو شارژ باشه خراب میشه!

این باور که اگه گوشی شب تا صبح تو شارژ باشه خراب میشه، در مقطعی درست و منطقی بود. چون در گذشته باتری‌های گوشی از فناوری هوشمند برخوردار نبودن که متوجه کامل شدن شارژ باتری بشن. پس اتصال مدت طولانی به شارژر باعث کم شدن عمر باتری می‌شد. اما امروزه فناوری گوشی‌ها هوشمند‌تر شدن. با کامل شدن شارژ گوشی، به صورت خودکار جریان برق به گوشی قطع میشه و آسیبی به باتری وارد نمی‌شه. پس اتصال به شارژر از شب تا صبح مشکلی برای باتری گوشی نداره. البته این در شرایطی صدق می‌کنه که گوشیتون خراب یا فرسوده نشده باشه.

بستن برنامه‌های پس زمینه، باعث افزایش سرعت گوشی میشه!

گوشی‌ها قابلیت اجرای برنامه‌ها در پس زمینه را دارن. این قابلیت در تمام گوشی های اندروید و اپل دیده میشه که باعث شده عموم مردم به این فکر کنن که بستن برنامه‌های پس زمینه می‌تونه باعث بشه سرعت گوشی افزایش پیدا کنه. تلفن همراه شما می‌تونه کارهای زیادی انجام بده و در اکثر گوشی‌های هوشمند مدرن تعداد زیادی از این فعالیت‌ها می‌توانند بدون هیچ ضرری در پس‌زمینه در انتظار باشند. پس بستن این برنامه‌ها باعث افزایش سرعت گوشی یا کارایی آن نمیشه.

اگر گوشیتون خیس شد آن رو در کیسه‌ی برنج بذارید!

این کاملا اشتباهه. اگر از گوشی های ضدآب استفاده نمی‌کنید قطعا همیشه این استرس رو دارید که گوشیتون بیوفته تو آب و یا به هر دلیلی خیس و از کار افتاده بشه. تا حالا شده گوشیتون بیوفته تو آب؟ شنیدین که اطرافیانتون بگن که گوشیتونو بذارید تو سطل برنج؟ این به هیچ وجه راهکار درستی نیست چون دونه‌های ریز برنج می‌تونن وارد گوشیتون بشن و برای گوشی دردسرساز باشن.

محافظ صفحه کاملا از خراشیدگی صفحه‌ی گوشی شما جلوگیری می‌کند!

این موضوع تا حد زیادی غلطه. در گذشته شاید استفاده از محافظ صفحه برای جلوگیری از خراشیدگی ضرورت داشت چون صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند که برای اولین بار وارد بازار شد از شیشه نازک ساخته شده بود. این صفحه نمایش بسیار مستعد خراش بود. اما در سال‌های اخیر این گوشی‌ها با محافظ صفحه‌های فوق‌العاده‌ای مثل گوریلا‌گلس وارد بازار شدن. این محافظ صفحه، گوشی رو از داشتن محافظ‌های پلاستیکی بی‌نیاز می‌کرد. اما همچنان برخی از این محافظ‌ها به عنوان محکم‌کاری استفاده می‌کنن که خالی از لطف نیست.

مگاپیکسل بیشتر به معنای دوربین بهتر است!

این موضوع نیز اشتباهه. در گذشته که دوربین‌های نقطه‌ای رایج بودن، هرچه عدد مگاپیکسل روی جعبه بیشتر بود این معنی رو داشت که کیفیت دوربین بهتره. اما باید بگیم که مگاپیکسل در واقع به میزان بزرگی عکسی که با آن دوربین می‌تونید بگیرید مربوطه.

با گوشی میشه تخم مرغ پخت!

در گذشته که فناوری موبایل تازه‌وارد محسوب می‌شد، داستان‌ها و افسانه‌های ترسناکی در مورد تشعشعات این وسیله در بین مردم رد و بدل می‌شد. یکی از این داستان‌ها این بود که تشعشعات موبایل به حدی زیاد و بالاست که می‌تونه یک تخم مرغ را بپزه! این داستان‌ها و افسانه‌ها دنباله‌دار شد تا حدی که در یوتیوب شاهد یک رشته ویدیو‌هایی بودیم که نشون می‌داد تخم‌مرغ بین دوتا گوشی در حال زنگ زدن می‌پزه. در واقع هدف این ویدیو این بود که به کاربران نشون بده که گوشی چه بلایی به سر مغز میاره. اما واقعیت اینه که این موضوع کاملا اشتباهه. تلفن‌های همراه مقدار میکروسکوپی تشعشع از خودشون ساطع می‌کنه به طوری که برای پختن تخم مرغ به چیزی حدود 7000 گوشی نیاز دارین.

قبل از شارژ مجدد باتری گوشی رو کاملا خالی کنید!

اینکه باید قبل از شارژ باتری گوشی رو به صفر برسونید تا حد زیادی صحت نداره. در گذشته که از تلفن‌های همراه با باتری‌های NiCAD و NiMH استفاده می‌شد، این موضوع صدق می‌کرد و اگر قبل از شارژ باتری رو کاملا خالی می‌کردن، گوشی دوام بیشتری داشت. اما در سال‌های اخیر که گوشی‌ها با باتری‌های لیتیومی عرضه شد، این موضوع صحتش رو از دست داد و الان هیچ فرقی نمی‌کنه زمانی که قصد شارژ مجدد دارین شارژ باتری گوشی 0 درصد یا 80 درصد باشه.

گوشی‌ها با بیمارستان‌ها و هواپیماها تداخل دارن!

در سال های اولیه‌ی ورود موبایل به بازار، در واقه همه به صورت ناگهانی شروع به حمل و استفاده از یک دستگاه تازه که به نظر ساطع کننده تشعشع بود، کردن. بنابراین منطقی بود که جانب احتیاط رعایت بشه و این دستگاه رو از بیمارستان‌ها، هواپیماها و پمپ بنزین‌ها دور کرد. واقعیت اینه که گوشی‌های موبایل برای خاموش‌ کردن دستگاه‌های پشتیبانی حیات، سقوط جت‌های جامبو یا منفجر کردن تانکر‌های نفت بسیار ضعیف هستن اما هنوز هم رعایت کردن احتیاط خالی از لطف نیست.

 

«پرسش‌های پر تکرار در مورد شایعات گوشی»

»» آیا با گوشی می‌شه تخم مرغ پخت؟ 

»» خیر، این یک شایعه است که در اوایل حضور گوشی و شناخت نداشتن مردم از این داستگاه ساخته شد.

»آیا مگاپیکسل بالاتر دوربین گوشی در کیفیت تاثیری دارد؟ 

»» مگاپیکسل در واقع به میزان بزرگی عکسی که با آن دوربین می‌تونید بگیرید مربوطه و نه به کیفیت دوربین

اشتراک گذاری