راهنمای انتخاب و خرید گوشی موبایل مناسب برای معلولین و کمتوانان ذهنی
کارهایی که نیاز به حافظه، توجه، مهارتهای خواندن و موارد دیگر دارند برای افراد دارای ناتوانیهای شناختی و ذهنی دشوار هستند. این موارد ممکن است استفاده از تلفن همراه را برای برخی از افراد مبتلا به سندرم داون یا اوتیسم دشوار کند.
گوشیهایی که از رابط کاربری ساده و سازگار بهره میبرند شاید غلبه بر این موانع را آسانتر کنند. هنگامی که به دنبال گوشیهای مناسب برای افراد ناتوان ذهنی میگردید، باید برخی از عناصر مهم را در نظر داشته باشید:
- کارکرد ساده
- راهاندازی ساده
- صفحه نمایش روشن و شفاف
1. گوشی موبایل RAZ Memory Cell Phone
گوشی موبایل RAZ قابلیتی را ارائه میکند که در بسیاری از تلفنهای هوشمند ساده وجود ندارد: تماس با استفاده از تصاویر فقط با یک لمس. RAZ که برای افراد مبتلا به آلزایمر، زوال عقل و ناتوانیهای ذهنی طراحی شده، مسلما سادهترین صفحه در بین گوشیهای هوشمند را دارد: شش عکس مخاطب، یک دکمه قرمز تماس اضطراری ۹۱۱، ساعت، قدرت سیگنال و عمر باتری.
کاربر برای برقراری تماس فقط باید یکی از شش عکس مخاطبان را لمس کند (در صورت نیاز تا ۲۴ عکس هم اضافه میشود). دکمه اضطراری هم مستقیما با ۹۱۱ تماس میگیرد. اگر نگران تماسهای اضطراری تصادفی هستید، میتوانید به صورت اختیاری مشترک خدمات اضطراری RAZ شوید. در این صورت، تماسهای اضطراری به اپراتور RAZ وصل میشود که از وضعیت تماسگیرنده آگاه است و میتواند در تعیین این که آیا او به ۹۱۱ نیاز دارد یا خیر کمک کند. این سرویس همچنین به افراد نزدیکی که میتوانند کمک کنند پیامک ارسال میکند.
تلفن همراه RAZ Memory دارای یک صفحه نمایش بزرگ و روشن ۶.۳ اینچی است. سطح صدا همیشه روی حداکثر تنظیم شده و این گوشی دارای باتری بادوام ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی است.
یک قاب محافظ همراه این تلفن همراه قرار دارد و این گوشی بسته به سرویس انتخابی شما، قیمتی بین ۳۰۹ تا ۳۴۹ دلار دارد.
همچنین یک پورتال آنلاین به اطرافیان کاربر اجازه میدهد تا دستگاه را مدیریت کنند و گزینهای نیز برای محدود کردن استفاده از این گوشی به تماسهای دریافتی وجود دارد.
ویژگیهای کلیدی:
- تماس با استفاده از عکس و فقط با یک لمس
- حداکثر ۲۴ مخاطب
- دکمه اختصاصی تماس اضطراری
- خدمات اضطراری اختیاری RAZ برای جلوگیری از تماس های تصادفی ۹۱۱
- صفحه نمایش ۶.۳ اینچی روشن
- گزینهای برای محدود کردن کاربرد گوشی به دریافت تماس
- پورتال آنلاین مدیریت مراقبین
- کیس محافظ
سازگار با انواع اپراتورهای محبوب
2. گوشی موبایل RAZ MiniVision2
گوشی RAZ MiniVision2 یک تلفن همراه دکمهای بزرگ است که برای افراد نابینا یا کمبینا طراحی شده است. این گوشی دارای راهنمای صوتی است و با فشار دادن هر دکمه و هر چیزی که روی صفحه نمایش داده میشود کار میکند. به عنوان مثال، لیست مخاطبین، پیام های متنی، شناسه تماس گیرنده، ساعت، تاریخ و میزان باقیمانده باتری را با صدای بلند میخواند.
همچنین به دستورات صوتی پاسخ میدهد و کاربران را قادر میسازد تا از طریق صدای خود تماس بگیرند و پیامک ارسال کنند. این تلفن همراه همچنین دارای دکمههای لمسی بزرگ و با فاصله مناسب و یک دکمه SOS اختصاصی است که با فشار دادن آن، به طور خودکار مخاطبین اضطراری را فرا میخواند.
علاوه بر اینها، گوشی RAZ MiniVision2 اندازه فونت و طرحهای رنگی قابل تنظیم، زنگ هشدار، گزارش آب و هوا، چراغ قوه، دوربین، یادداشت صوتی، رادیو FM و مکان یاب نیز دارد.
ویژگیهای کلیدی:
- راهنمای صوتی
- دکمههای لمسی بزرگ
- دکمه SOS
- اندازه فونت و طرح رنگ قابل تنظیم
3. گوشی موبایل KidsConnect KC2
گوشی KidsConnect KC2 جدای از این که برای کودکان طراحی شده، یک موبایل خوب و مناسب برای افراد اوتیستیک و مبتلایان به آلزایمر یا سایر انواع زوال عقل است. ایمنی و امنیت اولویتهای این تلفن همراه هستند و این گوشی میتواند هنگام ورود یا خروج کاربر از یک مکان معین، از طریق متن به شما هشدار بدهد.
همچنین با فشار دادن دکمه قرمز SOS، متنی با موقعیت مکانی کاربر برای حداکثر سه فرد نزدیک او ارسال میشود، سپس به طور خودکار آن افراد را تا زمانی که یکی از آنها به تلفن پاسخ دهد، شمارهگیری میکند. KidsConnect KC2 مجهز به سه دکمه شمارهگیری سریع است که شمارههای معین را شمارهگیری میکند و علاوه بر آن یک دفترچه ۱۵ مخاطبی دارد که از طریق صفحه لمسی گوشی قابل دسترس است. وقتی این گوشی در حالت خانواده قرار میگیرد، کاربر فقط میتواند با افرادی که در لیست هستند تماس بگیرد و همچنین فقط شمارههای لیستشده میتوانند با کاربر تماس بگیرند (همه شمارههای دیگر مسدود هستند).
افراد نزدیک کاربر میتوانند تاریخچه موقعیت مکانی را از طریق رایانه، تبلت یا گوشی هوشمند خود ردیابی کنند. آنها همچنین میتوانند از ویژگی نظارت بر صدا استفاده کنند که به آنها امکان میدهد میکروفون را از راه دور فعال کرده و صدای محیط اطراف کاربر را بشنوند. البته این تلفن همراه به اینترنت دسترسی ندارد و نمیتواند برنامهای دانلود کند.
این گوشی همچنین دارای یک بند برای جلوگیری از گم شدن و همچنین یک کارت شناسایی در پشت آن است که میتوان نام کاربر، شماره تلفن اورژانسی، داروها و آلرژیها را بر روی آن درج کرد.
ویژگیهای کلیدی:
- دکمه SOS
- نظارت بر صدا
- شمارهگیری سریع ۳ فرد نزدیک
- حالت خانواده
- تاریخچه موقعیت مکانی
4. گوشی موبایل Easyfone Prime A1
کوشی Easyfone Prime A1 یک تلفن با دکمههای بزرگ محسوب میشود که برای افراد مسن طراحی شده و در عین حال یک انتخاب مناسب برای افراد معلولی است که میخواهند یک تلفن همراه ساده داشته باشند. این گوشی دارای دکمههای بزرگ با نور پسزمینه به علاوه فونتها و نمادهای بزرگ برای شمارهگیری آسان است و همچنین با سطح صدای بالا و سازگاری با سمعک، برای افراد کمشنوا گزینه خوبی محسوب میشود.
این موبایل دارای یک دکمه اضطراری SOS و دو کلید شمارهگیری مستقیم برای افراد نزدیک و خانواده است. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به شارژر داک و چراغ قوه اشاره کرد.
این گوشی برای کاربرانی که به یک تلفن ساده نیاز دارند، بهترین گزینه نیست، زیرا فقط یک دوربین ۲ مگاپیکسلی دارد و روی شبکههای 3G کار میکند و با فناوری 4G LTE سازگار نیست.
ویژگیهای کلیدی:
- دکمههای بزرگ با نور پسزمینه
- سازگار با سمعک
- دکمه SOS
- ۲ کلید شماره گیری مستقیم
- دوربین ۲ مگاپیکسلی
- چراغ قوه
- شارژر داک
حرف آخر
مانند هر راه حل سختافزاری دیگر برای معلولان ذهنی، دامنه ناتوانی و سطح شناختی فرد، عامل تعیینکننده در گزینه انتخابی خواهد بود. حتما محدودیتهای کلیدی برای فرد معلولی که دستگاه موبایل را برای آن در نظر گرفتهاید به خاطر داشته باشید.
منبع: lifezest