اینستاگرام روز چهارشنبه 14 تیر 1402 از اپلیکیشن تردز رونمایی کرد، اپلیکیشنی که به توصیف خود اینستاگرام، شیوه جدیدی برای به اشتراک گذاشتن ایدهها و افکارمان از طریق متن است و به عقیده بسیاری از افراد رقیب و جایگزین توییتر در آینده!
اما بسیاری از ما با شنیدن اسم Threads اینستاگرام و دیدن لوگو @ مانندِ آن، کنجکاو شدهایم که بدانیم، دقیقاً تردز چیست؟ در ادامه با هم سیر تا پیاز آنچه را که باید درباره این اپلیکیشن جدید اینستاگرام بدانید، از طریقه نصب تردز گرفته تا نحوه کار با آن و بحثهای داغ و فکتهای جالبی که درباره اپلیکیشن تردز وجود دارد، برای شما آوردهایم.
شما در این متن به ترتیب میخوانید:
آدام موسری، مدیرعامل اینستاگرام طی این چند روز در تردز فعالانه به پیشنهادات مردم برای آپدیتهای آینده تردز و همچنین سوالات آنها پاسخ دادهاست. یکی از مواردی که کنجکاوی مردم، آدام موسری را به نوشتن درباره آن وا داشت، معنای لوگو اپلیکیشن جدید اینستاگرام بود. بر اساس گفته مدیرعامل اینستا، لوگو تردز الهام گرفته از علامت @ است که همیشه نمادِ نام کاربری و Username افراد بوده و در نتیجه نشانهای از فردیت و صدای هر شخص است علاوه بر آن شکل ساده این لوگو که یک خط بدون گسست و با انحناست که در خود پیچیده شده، یادآور حلقهایست که بر اثر آغاز یک Thread ایجاد میشود.
اینستاگرام تا جایی که توانسته، فرایند دانلود، نصب و کار با اپلیکیشن تردز را برای کاربرانش آسان کردهاست. فقط کافیست، برای گوشیهای اندرویدی در Play Store و برای گوشیهای آیفون در App Store نام برنامه تردز را سرچ کرده و زمانی که برنامه با لوگو @ مانندش و با نام Threads, an Instagram app برای شما ظاهر شد، آن را نصب نمایید. در ادامه مرحله به مرحله ساختن اکانت در اپلیکیشن تردز را برای شما با راهنمای تصویری آوردهایم.
اولین مرحله پس از نصب تردز، اجرا کردن برنامه و ساخت اکانت است. همانطور که گفتیم، اینستاگرام از هیچ تلاشی برای راحتتر ساختن این فرایند و ارائه یک تجربه کاربری خوشایند در برنامه جدید خود، دریغ نکرده است؛ به همین جهت تمام کاربران اینستاگرام به سادگی میتوانند با همان اکانت اینستاگرام خود، فعالیت در تردز را شروع کنند. اما این هماهنگی میان تردز و اینستاگرام پیامدهای منفی نیز دارد که لازم است به آنها توجه داشته باشید: اول اینکه در حال حاضر برای ساخت اکانت تردز لازم است حتماً اکانت اینستاگرام داشته باشید و دیگر اینکه با پاک کردن اکانت تردز، اکانت اینستاگرام شما نیز حذف میشود.
زمانی که برای اولین بار وارد اپلیکیشن تردز میشوید، با فضایی مشابه تصویر مواجه خواهید شد که اکانت اینستاگرام شما را تحت عنوان Log in with Instagram آورده است. در صورتی که چند اکانت در اینستا داشته باشید در این صفحه فقط یکی از آنها را مشاهده میکنید و برای استفاده از اپلیکیشن تردز با یکی دیگر از اکانتهای اینستاگرام خود، لازم است گزینه Switch accounts را که در پایین صفحه آمده، انتخاب نمایید.
پس از انتخاب Switch accounts، اکانتهای اینستاگرام شما در یک لیست نمایش داده میشوند و حالا شما میتوانید به دلخواه خود یکی از آنها را انتخاب نمایید؛ البته در این لیست فقط اکانتهایی نمایش داده میشوند که شما در اینستاگرام خود در آنها Log in هستید. اگر حساب کاربری مورد نظرتان را در لیست ندیدید، لازم است ابتدا در اینستاگرام وارد حسابتان شوید.
در این مرحله، شما میتوانید عکس و بیو پروفایل خود را انتخاب کنید و در صورت تمایل یک لینک هم در پروفایلتان قرار دهید، در اینجا دوباره برای راحتی هرچه بیشتر شما، امکان بارگذاری کردن اطلاعات پروفایل از اکانت اینستاگرام نیز وجود دارد؛ کافیست روی Import from Instagram کلیک کنید تا بیو و عکس پروفایل اینستاگرامتان در تردز نیز نمایش داده شود.
در مرحله بعدی برنامه Threads از شما میخواهد درباره باز یا بسته بودن اکانت خود تصمیم بگیرید. نکته جالبی که درباره این قسمت وجود دارد این است که برای افراد زیر 18 سال، حالت پیشفرض روی اکانت پرایوت یا بسته تنظیم است، درحالی که برای افراد بالای 18 سال به صورت اتوماتیک اکانت پابلیک یا باز انتخاب شده و در صورتی که میخواهید اکانت تردز شما بسته باشد، لازم است گزینه Private Profile را انتخاب نمایید. نکته دیگر اینکه، تنظیمات حریم خصوصی تردز میتواند با اینستاگرام متفاوت باشد، یعنی برای مثال شما میتوانید با حفظ اکانت پرایوت اینستاگرام خود، از اکانت باز تردز بهره ببرید.
در این مرحله تمام اکانتهایی که در اینستاگرام دنبال میکنید، نمایش داده میشوند و شما میتوانید از میان آنها اکانتهایی را که میخواهید در تردز نیز داشته باشید انتخاب و Follow کنید. در صورتی که تمایل دارید همه صفحاتی که در اینستاگرام دنبال میکنید را در تردز نیز داشته باشید، با انتخاب گزینه Follow all که در پایین صفحه آمده، به سادگی میتوانید این کار را انجام دهید.
توجه داشته باشید، پس از اینکه شما صفحاتی که میخواهید دنبال کنید را انتخاب کردید، بعضی از آنها ممکن است در لیست Following های تردز شما قرار نگیرند. این اتفاق به دو دلیل ممکن است رخ دهد: یا آن پیجها هنوز در تردز حساب کاربری ندارند یا اکانت تردز آنها بسته است، که در این صورت باید منتظر بمانید تا درخواست شما را قبول کنند و پس از آن، شما آنها را به عنوان Following خود در تردز خواهید داشت.
همانطور که مشاهده کردید، شما باید فالورها و فالویینگهای خود در اکانت تردز را به صورت مجزا از اینستاگرام مدیریت کنید. در صورتی که اکانت تردز شما بسته باشد، حتی کسانی که شما را در اینستاگرام دارند نیز برای اینکه در لیست فالورهای شما در تردز قرار بگیرند، لازم است به صورت جداگانه در این برنامه به شما درخواست دهند و شما درخواست آنها را بپذیرید؛ اما این امکان نیز وجود دارد که تمام فالورهای اینستاگرامتان را در تردز pre-approve کنید، یعنی پیشاپیش به آنها اجازه بدهید تا هر زمان که خواستند شما را در تردز دنبال کنند. نکته دیگر اینکه، علیرغم مدیریت مجزای فالورها در این دو برنامه؛ زمانی که شما اکانت خاصی را در اینستاگرام یا تردز بلاک کنید، آن اکانت در هر دو برنامه بلاک خواهد شد.
قبل از اینکه به سوال بالا پاسخ دهیم بیایید کمی بیشتر با ویژگیها و نحوه کار با تردز آشنا شویم. همانطور که گفته شد، این اپلیکیشن جدید اینستاگرام، با هدف اشتراکگذاری محتوای متنی و گفتگوهای جمعی در محیطی سالم و سازنده، طراحی شده است. هر پست در تردز میتواند شامل 500 کاراکتر باشد و در کنار آن عکس، لینک یا ویدیوی دلخواه تا 5 ثانیه قرار بگیرد. فضای این اپلیکیشن شباهت بسیار زیادی به اینستاگرام دارد، به گونهای که کاربران اینستاگرام از همان ابتدا با محیط احساس آشنایی خواهند کرد و ساده و روان میتوانند به فعالیت در آن بپردازند. زاکربرگ با این دید اپلیکیشن تردز را ابداع کرد که ویژگیها و فرایندهایی که باعث درخشش اینستاگرام در به اشتراکگذاری محتوای تصویری شدهاند را به محتوای متنی گسترش دهد. اما در مقایسه با توییتر اولین چیزی که توجه هر کسی را که جلب میکند قابلیت ریتوییت کردن است که دقیقاً با همان آیکون توییتر در تردز قرار دارد و همان نقش را نیز ایفا میکند. موضوع دیگر تعداد View هر پست است که در توییتر زیر هر پست در کنار لایکها به نمایش گذاشته میشود ولی در تردز جای آن خالیست. مقایسه بیشتر این دو اپلیکیشن در این مقاله جایی ندارد، چراکه مطمئناً کنجکاوی که در وجود تمام ما یافت میشود شما را به سوی امتحان کردن تردز، این قاتل احتمالی توییتر میکشاند (اگر تاکنون این اتفاق نیفتاده باشد!) و با تجربه خودتان تفاوتهای محیط تردز در مقایسه با توییتر را درک خواهید کرد.
در 6 روز گذشته اپلیکیشن تردز اینستاگرام بیش از 50 میلیون دانلود داشته و با 120 هزار نظر در PlayStore ریتینگ 3.3 را به دست آورده و با 16 هزار نظر در AppStore ریتینگ 3.9 را کسب کرده است.
زاکربرگ در یک پست تردز گفته است:
“احتمالاً اندکی زمان خواهد برد، اما من فکر میکنم Threads یک اپلیکیشن گفتگوی جمعی با بیش از 1 بیلیون کاربرخواهد بود؛ توییتر، فرصت خود را برای رسیدن به این هدف داشتهاست اما نتوانسته به بهترین شکل انجامش دهد، امیدواریم که ما بتوانیم.”
شما چه فکر میکنید؟ آیا تردز واقعاً میتواند جایگزین توییتر شود و نام قاتل توییتر شایسته آن است؟!
فروشگاه اینترنتی جیجیمو زیر نظر هلدینگ Jtell از سال ۱۳۹۴ مشغول به فعالیت در کشور است. ما در جیجیمو در تلاشیم باکیفیتترین محصولات از برندهای معتبر و محبوب را با قیمت مناسب در سراسر کشور به دست علاقهمندان برسانیم. اطمینان خاطر، رضایت و لبخند شما دلگرمی ماست.