آموزش رجیستری کردن موبایل به صورت ساده
آموزش رجیستری

آموزش رجیستری

طرح رجیستری موبایل چیست و چگونه انجام می شود؟

در این مقاله سعی داریم تا ضمن توضیح طرح رجیستری گوشی های همراه در ایران ، شما را به قدم به قدم و به صورت تصویری با نحوه انجام این فرآیند همراهی کنیم. تا هریک از شما عزیزان ، به تنهایی و از هرجایی قادر به انجام آن باشید.

طرح رجیستری چه اهمیتی دارد؟

طرح رجیستری در سال ۸۵ برای اولین بار در کشور اجرا شد و پس از آن در سال ۸۶ به دلیل وجود مشکلات بنیادی ، لغو شد. در سال ۹۴ بار دیگر بحث اجرا شدن این طرح به صورت جدی در مجلس مطرح شد و سرانجام از مهرماه سال ۹۶ ، فاز اول این طرح به صورت رسمی کلید خورد.

هدف اصلی طرح رجیستری شناسه دار کردن گوشی های همراه و مبارزه با قاچاق کالا و واردات غیرقانونی آنها می باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید که تا قبل از اجرای این طرح ، سالانه تعداد ۱۰ میلیون گوشی همراه به صورت قاچاق وارد کشور می شد. یعنی مبلغی بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان!

بنابراین اجرای این طرح به سود دولت و مردم خواهد بود. چرا که با وجود این طرح دیگر لزومی ندارد نگران گوشی های همراه “تقلبی” یا “های کپی” یا نامرغوب و غیرقانونی باشید. ضمنا می توانید اطمینان حاصل نمایید که دستگاهی که در اختیار شماست ، به نام شماست و سلامتی و امنیت تان را نیز به خطر نمی اندازد!

چنانچه گوشی شما رجیستری نشود ، پس از ۳۰ روز ، دیگر خدماتی از اپراتورها دریافت نخواهد کرد و برای “همیشه” بلا استفاده خواهند شد.

 

نحوه انجام فرآیند رجیستری :

برای انجام فرآیند رجیستری بر روی گوشی های همراهتان ، باید قبل از هرچیز شما را با شناسه IMEI آشنا کنیم :

  • شناسه IMEI دستگاه چیست؟

شناسه IMEI دستگاه، به تعداد سیم‌کارت های گوشی همراهتان بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شماره‌گیری #۰۶#*، قابل مشاهده است. برای انجام کلیه فرآیندها در طرح رجیستری موبایل ، باید ۱۵ رقم ابتدایی این شناسه IMEI ، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) استفاده شود.

 

حال که با شناسه IMEI آشنا شدید ، باید بدانید که به سه روش میتوان فرآیند رجیستری موبایل را انجام داد که در اینجا به شرح هریک خواهیم پرداخت :

  1. روش USSD :

شاید بتوان این روش را راحت ترین و در دسترس ترین راه ممکن برای انجام طرح رجیستری موبایل دانست. به منظور استفاده از این روش ، کافیست تنها با گوشی همراهتان کد #۷۷۷۷* را شماره گیری نمایید. سپس گزینه ۲ یا همان گزینه فعالسازی را انتخاب کنید.

 

طرح رجیستری

 

در بخش بعدی ، شناسه ۱۵ رقمی IMEI گوشی خود را وارد کنید. پس از این مرحله ، شما باید شماره همراهی که می خواهید ، گوشی به نام آن ثبت نام شود را وارد کنید. ( صاحب سیم کارت شماره وارد شده ، صاحب قانونی گوشی شما خواهدبود. ) در نهایت ، با وارد کردن کد فعالسازی “یکبار مصرف” خود ( که معمولا بر روی کارت گارانتی یا روی جعبه گوشی درج شده است. ) ، فرآیند رجیستری گوشی همراه شما به اتمام خواهد رسید.

 

طرح رجیستری

 

پس از اتمام تمامی مراحل ، شما یک پیامک از سامانه همتا مبنی بر تایید اتمام فرآیند رجیستری دریافت خواهید کرد.

    ۲. اپلیکیشن سامانه همتا :

شما می توانید از طریق اپلیکیشن سامانه همتا نیز ، گوشی های همراه خود را رجیستری کنید. این اپلیکیشن هم برای سیستم های عامل اندروید و هم برای سیستم عامل های iOS در دسترس عموم مردم قرار گرفته است. کار کردن با این اپلیکیشن نیز بسیار آسان است و اگر مراحل را بر اساس توضیحات موجود در اپلیکیشن ادامه دهید ، مشکلی نخواهید داشت.

برای شروع کافیست گزینه «فعال سازی تلفن همراه» را لمس کنید. سپس به ترتیب شماره تلفن همراه، IMEI دستگاه و همچنین کد فعال سازی خود را در پنجره اپلیکیشن درج کنید و کلید «فعال سازی» را در نهایت لمس کنید.

برای دریافت اپلیکیشن های iOS و اندروید سامانه همتا می توانید به این آدرس مراجعه کنید.

 

  ۳. وب سایت سامانه همتا :

در این روش تنها کافیست به وبسایت سامانه همتا بروید. سپس در آن صفحه ، همانند اپلیکیشن به ترتیب شماره تلفن همراه، IMEI دستگاه و همچنین کد فعال سازی خود را در بخش های مربوط به آن ها تایپ کنید. سپس کد امنیتی موجود در تصویر را وارد کرده و روی فعال سازی کلیک کنید.

 

طرح رجیستری

 

توجه : تمامی گوشی های دو سیم کارت، در صورتی که از مراجع قانونی وارد شده و در سامانه ثبت شده باشند با انجام یک بار فعالسازی می توانند هر دو سیم کارت خود را فعال نمایند. (نیازی به درج هر دو IMEI برای فعالسازی نمی باشد)

 

انتقال مالکیت :

به طور کلی اگر سیم کارتی که با آن موبایل تان را رجیستر کرده اید تغییر کرد ، یا گوشی خود را به شخص دیگری فروختید ، باید از طریق سامانه همتا، مالکیت موبایل خود را تغییر دهید تا بعدا با مشکلی رو به رو نشوید.

برای انتقال مالکیت هم فقط کافیست از یکی از سه روش بالا که به آنها اشاره کردیم ، کمک بگیرید و بر اساس راهنمای آن مسیر انتقال مالکیت را طی کنید. اما از آنجایی که استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* همیشه راحت ترین روش ممکن است، استفاده از این روش را به شما توصیه می کنیم.

 

طرح رجیستری

گوشی قابل رجیستری از کجا بخریم؟

وارد کنندگان بسیاری در ایران هستن که به صورت قانونی ، گوشی های همراه را وارد کشور کرده و با ارائه گارانتی ، به مشتریان محترم خدمات میدهند. شرکت ما ، یعنی شرکت کشکا مسافر نیز با گارانتی انحصاری Jtell اقدام به واردات گوشی های همراه در مدلها و برندهای مختلف میکند که شما میتوانید لیست این گوشی ها را در وبسایت ما مشاهده فرمایید.

لازم به ذکر است که تمامی گوشی های همراه موجود در سایت ما ، اصل ، پلمپ شده ، دارای گارانتی معتبر و البته قابل رجیستری می باشند.