ساعت هوشمند چی بخریم؟ | راهنمای خرید ساعت هوشمند

شاید فکر کنید که ساعت‌های هوشمند کارشان اطلاع دادن تماس یا پیام دریافتی روی دستتون باشه اما فقط همین نیست. ساعت‌های هوشمند یا اسمارت واچ‌ها می‌توانند یک ردیاب، یک قدم شمار، یک دکتر شخصی که دائم نبض شما را اندازه می‌گیرد و موارد بسیاری دیگر که در ادامه درباره‌ی آن ها صحبت خواهیم کرد.

ساعت های هوشمند این روزها دارای ویژگی‌هایی هستند که حتی می توانند جان شما را نجات دهند. بسیاری از ساعت‌های هوشمند می‌توانند هشدارهای ضربان قلب بالا را تشخیص دهند و در صورت کاهش ضربان قلب،به شما هشدار می‌دهد. تشخیص و اعلام الکتروکاردیوگرام (ECG) که علائم فیبریلاسیون دهلیزی را تشخیص می‌دهد و اندازه‌گیری اکسیژن خون (SpO2) که شاخص خوبی برای سلامت تنفسی است، نیز از مزایای مدل های خاص هستند که در بعضی از ساعت‌های هوشمند موجود می‌باشد.

اما شاید برای شما هم این سوال پیش بی‌آید که چه ویژگی‌های برای خرید ساعت هوشمند باید در نظر گرفت؟‌ در این مقاله مواردی که باید در موارد خرید ساعت هوشمند در نظر بگیرید را بررسی می‌کنیم.

 

نگاهی سریع به ویژگی‌های یک ساعت هوشمند خوب

  • سازگاری با گوشی
  • عمر باتری ساعت
  • نمایشگر
  • ویژگی‌های مثل قدم شمار، سنسور ضربان قلب، جی‌پی‌اس و موارد دیگر
  • پشتیبانی از حالت‌ها و نرم افزارهای مختلف

 

سازگاری ساعت هوشمند با سیستم عامل و نوع دستگاه شما

ساعت‌های هوشمند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به عنوان همراه گوشی هوشمند شما عمل می‌کنند؛ از این جهت سازگاری ساعت با گوشی شما بسیار مهم است. برای مثال اپل واچ‌ها فقط بر روی گوشی‌های آیفون و سیستم عامل‌های IOS کار می‌کنند و در مقابل‌هم گوشی‌های آیفون از سامسونگ واچ‌ها یا ساعت‌هایی که دارای سیستم عامل اندروید هستند پشتیبانی نمی‌کنند که چیزی قابل حدس است، اما ممکن است ساعت هوشمندی که می‌خرید برند گوشی، یا از سیستم عامل گوشی شما به خوبی پشتیبانی نکند و یک سری از ویژگی‌ها را برای گوشی شما بالا نیاورد. پس پیشنهاد می‌کنیم قبل از این که هزینه‌های گزافی بابت اسمارت واچ بپردازید به دنبال مناسب‌ترین ساعت با گوشی خودتان بگیرید.

پیشنهاد می‌کنیم برای خرید ساعت هوشمند از برندی تهیه کنید که گوشی خودتان تهیه را از آن تهیه کردید.

 

»» مشاهده ساعت‌های هوشمند جی‌جی‌مو

 

صفحه نمایش ساعت هوشمند

به نظر می‌رسد توجه به کیفیت صفحه نمایش لمسی در ساعت هوشمند کار بیهوده‌ای باشد، چرا که به نظر می‌رسد کاربرد چندانی نداشته باشد اما انتخاب موارد در یک صفحه نمایش لمسی کوچک و کند می‌تواند دشوار باشد. اسمارت واچ‌ «Wear OS» در مدیریت کردن اعلان‌ها عملکرد خوبی دارد و شما می‌تویند به سادگی اعلان‌ها رو باز یا رد کنید.

اپل رویکرد ترکیبی را برای اپل واچ انتخاب کرد که یک صفحه نمایش لمسی و یک تاچ دیجیتال و دکمه کناری را در سمت راست ارائه می‌دهد. می‌توانید از تاچ برای بزرگنمایی سریع روی محتوا یا پیمایش استفاده کنید، و صفحه نمایش از Force Touch استفاده می‌کند که تفاوت بین ضربه زدن و فشار طولانی را می‌داند. با فشار دادن دکمه کناری شما را به جایگاه برنامه های پرکاربرد خود می برد.

ساعت اصلی سامسونگ گلکسی، سامسونگ گلکسی واچ 3 و آخرین گلکسی واچ 4 دارای یک قاب هستند که برای پیمایش در منوها آن را می‌چرخانید. این ویژگی به علاوه صفحه نمایش لمسی است.

 

نمایشگر OLED در مقابل LCD

اکثر ساعت‌های هوشمند از صفحه‌نمایش LCD رنگارنگ یا نمایشگر AMOLED استفاده می‌کنند که به شما امکان می‌دهد عکس‌ها، برنامه‌ها و سایر محتواها را با رنگ‌های غنی‌تر و صفحه‌ای شفاف‌تر ببینید. این ویژگی مبادله کیفیت تصویر با عمر باتری کوتاه‌تر است، اگرچه سازندگان ساعت‌های هوشمند در حال بهبود کارایی دستگاه‌ها هستند. برخی از آن‌ها می‌توانند چندین روز، اگر نه هفته‌ها، دوام بیاورند، اما اگر می‌خواهید ساعتی با باتری مناسب داشته باشید، باید صفحه نمایشی سیاه و سفید انتخاب کنید.

ساعت‌های هوشمند پرایسر به‌جای نمایشگرهای LCD، نمایشگرهای OLED شفاف را ارائه می‌کنند تا طراحی‌های باریک‌تری داشته باشند.

 

طراحی و شخصی سازی ساعت

اکثر ساعت‌های هوشمند امروزی گزینه‌های سفارشی سازی زیادی را قبل از خرید ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، می‌توانید رنگ و جنس بند و همچنین رنگ چهره، رنگ و اندازه را برای ساعت‌های هوشمند اپل واچ و اندروید واچ‌ها انتخاب کنید. اما در بعضی از اسمارت واچ‌ها این گزینه وجود ندارد و به صورت انبوه وارد بازار می‌شوند ولی همچنان می‌توانید بند ساعت خود را به سادگی تعویض کنید.
در حال حاضر ساعت‌های هوشمند بیشتری با چهره‌های گرد ظاهر می‌شوند و آن‌ها را بیشتر شبیه ساعت‌های سنتی می‌کند و دیگر فقط در شکل‌های مستطیلی و قطور نیستند بلکه ساعت‌های هوشمند جدیدتر باریک‌تر و کوچکتر شده‌اند.

 

پشتیبانی از اپلیکیشن‌ها در اسمارت واچ

تا چند وقت پیش پیدا کردن اپلیکیشن کارآمد و به درد بخور برای ساعت‌های هوشمند کم بود، اما امروزه با گسترش اسمارت واچ‌‌ها توسعه دهنده‌ها هم بی‌کار ننشستند و اپلیکیشن‌های مناسب برای ساعت‌های هوشمند طراحی کردند. و در حال حاضر بیشتر از بیست هزار اپلیکیشن مختلف برای ساعت‌های هوشمند وجود دارد. ساعت‌های «Wear OS» گوگل هم برنامه‌های مختلف زیادی دارد و یک ویژگی خوب آن این است که می‌توانید برنامه‌ها را مستقیم از خود ساعت نصب کنید و دیگر نیاز به نصب ساعت توسط گوشی ندارید.

 

ویژگی‌های سلامت ساعت‌های هوشمند

ردیاب‌های سلامتی ساعت‌های هوشمند از مواردی هستند که توجه‌های بسیاری از طرفداران این نوع ساعت‌ها را به خود جلب کرده‌اند. همین موضوع باعث شده که کمپانی‌هایی که در تولید اسمارت واچ‌ها نقش دارند به این موضوع اهمیت بسیاری بدهند. برخی از ساعت‌های هوشمند برای ردیابی فعالیت به تلفن هوشمند شما وابسته هستند، اما اکثر آنها حداقل یک گام‌سنج داخلی برای شمارش گام‌ها یا ردیابی گام‌ها دارند.

اگر قصد دارید از ساعت هوشمند عمدتاً برای ورزش استفاده کنید، ممکن است بخواهید ردیاب‌های تناسب اندام با ویژگی‌های جدید تر و به روز تری را برای خرید تهیه کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که Fitbit Charge 5 یا Garmin Forerunner 245 را در نظر بگیرید که هر دو به شما امکان می‌دهند صفحه ساعت را تغییر دهید و اعلان‌ها را به راحتی بخوانید. هر دوی این ساعت‌ها ویژگی‌های سلامت مخصوص زنان و مردان را ارائه می‌دهند. ویژگی‌های توانایی ثبت دوره‌ها و ثبت علائم، و همچنین مقایسه چرخه شما با آمارهای سلامتی مانند خواب و فعالیت نیز از دیگر اطلاعاتی است که این اسمارت واچ‌ها به شما می‌دهند.

هر ساعت هوشمندی که ما توصیه می‌کنیم دارای یک نمایشگر ضربان قلب است، اما همیشه آن‌ها را به اندازه ردیاب‌های اختصاصی تناسب اندام مانند Fitbit Inspire 2 قابل اعتماد ندیده‌ایم. اگرچه سنسور ضربان قلب اپل واچ در آزمایش‌های ما دقیق‌تر بود. علاوه بر مانیتورهای ضربان قلب، مدل‌های خاصی دارای GPS هستند، که آنها را برای کسانی که می‌خواهند در فضای باز دویدن یا دوچرخه‌سواری انجام دهند و می‌خواهند مسافت و سرعت آنها را ردیابی کنند، جذاب‌تر می‌کند. با این حال، به خاطر داشته باشید که استفاده از GPS تاثیر قابل توجهی بر عمر باتری خواهد داشت.

سایر ویژگی‌ها مانند نظارت بر ECG و SpO2 نیز ممکن است برای شما مهم باشد. فیت بیت، اپل و سامسونگ همگی دارای سنسورهای ECG مورد تایید FDA در برخی از ساعت های هوشمند جدیدتر خود هستند. ECG می تواند علائم فیبریلاسیون دهلیزی را تشخیص دهد. نظارت بر SpO2 رایج‌تر است، با خواندن سطح اکسیژن خون برای نشانه‌های آپنه خواب یا سایر شرایط تنفسی احتمالی.

 

عمر باتری و شارژ اسمارت واچ

بیشتر ساعت‌های هوشمند با صفحه‌نمایش رنگی بین شارژ شدن یک تا دو روز دوام می‌آورند (و گاهی اوقات کمتر از یک روز)، بنابراین باید در نظر بگیرید که چقدر تمایل دارید ساعت خود را به برق وصل کنید.

ساعت‌هایی که قابلیت‌های صوتی دارند، زمانی که از آن‌ها به عنوان گوشی استفاده می‌کنید، دوام نمی‌آورند، اما این قابل انتظار است. اپل واچ با هر بار شارژ حدود 18 ساعت استفاده مختلط دوام می آورد.

اکثر ساعت‌های هوشمند، از جمله Apple Watch و Samsung Galaxy Watch 4، از شارژ بی‌سیم استفاده می‌کنند، که راحت است و لازم نیست دستگاه خود را مستقیماً به شارژر وصل کنید.

 

«پرسش‌های پرتکرار در مورد خرید ساعت هوشمند»

» مهم ترین چیزی که در خرید ساعت هوشمند باید به اون توجه کنم چیه؟ 

»» مهم‌ترین جیزی که باید بهش توجه کرد سازگاری اون ساعت با گوشی شماست

» یک ساعت هوشمند خوب چه ویژگی‌های دارد؟ 

»»‌سازگاری با گوشی، عمر باتری ساعت، نمایشگر، ویژگی‌های مثل قدم شمار، سنسور ضربان قلب، جی‌پی‌اس پشتیبانی از حالت‌ها و نرم افزارهای مختلف و موارد دیگر