ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ چیست؟ |راهنمای خرید لپ‌تاپ گیمینگ 

دنیای گیمینگ یک دنیای لذت بخش بی‌انتهاست که هر سال شما رو سوپرایز می‌کنه!. از کنسول‌های جدید و گرون بگیر تا تا کیس‌های خیلی خفن برای گیمینگ که این سیستم‌ها می‌تونن سخت ترین کار‌های گرافیکی رو پردازش کنن. امروز در این مقاله می‌خواهیم شما رو با بخش لپ‌تاپ‌های گیمینگ آشنا کنیم. لپ‌تاپ‌هایی که قابل حمل و همچنان قوی هستند. 

لپ‌تاپ‌های گیمینگ یک سری ویژگی‌هایی دارند که به راحتی نمی‌شه از اون‌ها چشم پوشی کرد. این لپ‌تاپ‌ها از پردازنده‌، کارت گرافیک، رم قدرتمند بهره می‌برن که اون‌ها رو به یک سوپر لپ‌تاپ تبدیل می‌کنه. تا انتهای مقاله با ما باشین تا ویژگی‌های یک لپ‌تاپ گیمینگ رو برای شما به دقت بررسی کنیم. 

یک لپ‌تاپ گیمینگ چه ویژگی‌هایی دارد؟ 

نصفحه نمایش: اندازه، وضوح و نرخ تازه‌سازی همگی این‌ها می‌تونند روی تجربه بازی شما تاثیر بگذارند. آیا می خواهید صفحه نمایش با وضوح بالا یا نرخ تازه سازی بالا را در اولویت قرار دهید یا قصد دارید از یک مانیتور خارجی استفاده کنید؟

CPU و GPU: مشخصات اجزایی مانند تعداد هسته و Clock Speed رو مقایسه کنید و معیارها را برای مقایسه در یک نگاه بین خطوط مختلف محصول بررسی کنید.

حافظه و ذخیره سازی: تفاوت بین SSD و HDD را بشناسید و تعیین کنید که برای روشی که قصد استفاده از سیستم خود را دارید به چه مقدار RAM نیاز دارید.

پورت‌ها و ورودی‌ها: برای تعداد وسایل جانبی مورد انتظارتان از جمله حافظه خارجی و صدا برنامه ریزی کنید. 

نوع سیستم عامل لپ‌تاپ گیمینگ 

بهترین سیستم عامل برای گیمینگ ویندوز است. چرا که انواع بازی‌های مختلف فقط روی ویندوز کار می‌کنند و شما نمی‌تونین روی سیستم عامل‌هایی مثل لینوکس و مک بازی‌های خاصی نصب کنید. اما اگه شما یک لپ‌تاپ گیمینگ برای کارهای گرافیکی مثل اتوکد نیاز دارید می‌تونید ز سیستم عامل‌های لینوکس و مک برای این نرم افزار استفاده کنید. اما همچنان ویندوز محبوب‌تره و بیشتر تو این حوزه استفاده می‌شه. 

پردازنده لپ‌تاپ گیمینگ 

پردازنده مغز هر نوع دستگاه دیجیتاله. از گوشی تا کامپیوتر‌های قدرتمند، چیزی که باعث تفاوت در عملکرد این‌ها می‌شه پردازنده‌ها هستند که اهمیت زیادی دارند. پس اگه شما قصد هزینه کردن مبالغ زیاد برای لپ‌تاپ دارید پیشنهاد می‌کنیم توجه به پردازنده را در اولویت قرار بدید. 

اینتل و AMD دو غول بزرگ در صنعت تولید پردازنده‌های کامپیوتر هستند که هر سال محولات جدید و خفن ارائه میدن و اکثر لپ‌تاپ‌ها و کامپیوتر‌های دنیا از این پردازنده استفاده می‌کنن. 

محصولات این شرکت‌ها در نسل‌های مختلف دسته‌بندی می‌شوند. یعنی یک پردازنده Core i7 نسل یازده بهتر و قوی‌تر از یک پردازنده Core i7 نسل شیشه. 

تعداد هسته‌ی پردازنده 

از مواردی که باید در پردازنده توجه کنید تعداد هسته‌ی پردازنده است. هسته‌های پردازنده عامل اصلی سرعت سیستم شما هستند. هسته‌های در حقیقت به صورت مجزا از پردازنده هستند ولی به پردازنده در مولتی تسکینگ و سرعت بالاتر کمک زیادی می‌کنند به شکلی که در هنگام خرید لپ‌تاپ نمی‌شه به این مورد توجه نکرد. 

هر چه کا‌ر‌های سنگین‌تری انجام می‌دهید به هسته‌های بیشتر نیاز دارید. لپتاپ‌های مناسب برای گیمینگ حداقل 6 یا 8 هسته‌ای هستند تا حداقل سرعت بازی را بتوانند حفظ کنند. 

کارت گرافیک لپ‌تاپ گیمینگ 

پردازنده اهمیت زیادی در نشان دادن تصویرهای گرافیکی سنگین دارد. اما گرافیک در نشان دادن این تصاویر به کمک پردازنده می‌آید. گرافیک تا حدود عملکرد مشابه پردازنده دارد اما تفاوت‌های خیلی اساسی هم دارند. پردازنده بیشتر برای سرعت و روان بودن اجرای بازی کاربرد دارد اما گرافیک برای وضوح و کیفیت اجرای بازی کاربرد دارد. 

گرافیک لپ‌تاپ یا GPU ، پیکسل‌هایی را ایجاد می‌کند که تصاویر روی صفحه نمایش شما رو هنگام بازی تشکیل می‌دهند و همین موضع کلید اصلی لذت بردن از نرخ فریم صاف و گیم پلی با وضوح بالا است. اگه به دنبال بازی با کیفیت 1440p یا 4K هستید، یک پردازنده CPU و GPU توانمند ضروری است. وضوح بالاتر به معنای پیکسل‌های بیشتر روی صفحه است؛ برای مثال اجرای یک بازی با وضوح 4K، چهار برابر تعداد پیکسل های استاندارد 1080p را تحت فشار قرار می‌دهد. نرخ فریم و وضوح تصویر مطمئن شوید که GPU و CPU لپ تاپ بازی شما می تواند نرخ فریم ثابتی داشته باشد و در عین حال وضوح مناسب صفحه نمایش یا نمایشگر خارجی شما را ارائه دهد. CPU و GPU را در لپ‌تاپ مورد نظر خود با سیستم مورد نیاز بازی‌هایی که می‌خواهید بازی کنید مقایسه کنید تا عملکرد آنها را درک کنید.

رم مناسب برای لپ‌تاپ گیمینگ 

رم یا RAM مخفف «Random Access Memory» حافظه‌ایه که به طور موقت داده‌ها رو برای بازیابی سریع توسط CPU ذخیره می‌کنه. برخلاف SSD یا HDD، داده‌ها را بطور دائم ذخیره نمی‌کنه و هر وقت که سیستم خاموش شه بازنشانی می‌شه، اما همچنین باعث می‌شه که داده‌های پرکاربرد سریع‌تر از یک درایو ذخیره‌سازی در دسترس باشن.

RAM اضافی به سیستم شما اجازه میده تا فرآیندهای بیشتری رو به طور همزمان اجرا کنه و سیستم می‌تونه تا با سرعت بیشتری بین برنامه‌ها جابجا بشه و در عین حال خدمات پس زمینه را نیز اجرا کند.

چه رمی برای گیمینگ مناسب است؟ 

اینکه چه مقدار رم در لپ تاپ خود نیاز دارید بستگی به نحوه استفاده از سیستم دارد.

  • 2 تا 4 گیگابایت رم می‌تونه برای وبگردی، برنامه‌های کاربردی سبک وزن یا بازی‌های خیلی قدیمی کافی باشه.
  • 8 گیگابایت رم می‌تونه برای بازی‌های میان رده و اکثر برنامه‌های کاری کافی باشه. بسیاری از بازی‌های کامپیوتری مدرن 8 گیگابایت رم یا بیشتر را به عنوان حداقل سیستم مورد نیاز فهرست می‌کنن.
  • 16 گیگابایت رم به سیستم اجازه میده بازی‌های جدیدتر و با منابع بیشتری را در تنظیمات بالاتر، برنامه‌های پس‌زمینه متعدد (مانند چت صوتی یا ضبط ویدیوهای برجسته) و نرم‌افزار استریم اجرا کند.
  • 32 گیگابایت رم برای چند وظیفه ای با منابع فشرده، از جمله بازی، تولید محتوا، و هر کسی که اغلب از فرآیندهای حافظه فشرده مانند ویرایش یا رندر ویدیو استفاده می کند، ایده آل است.
  • اگرچه مقدار RAM موجود برای سیستم شما مسلماً مهمترین معیار برای یک کاربر معمولی است، ویژگی های RAM دیگری نیز وجود دارد که ارزش در نظر گرفتن دارند.

فضای ذخیره سازی لپ‌تاپ گیمینگ 

درایوهای SSD از درایوهای قدیمی HDD موقع بازی کردن عملکرد بهتری دارن. SSD ها از نوعی حافظه فلش (NAND) برای خواندن و نوشتن الکترونیکی بلوک‌های داده بدون هیچ قطعه متحرک استفاده می‌کنن. از سوی دیگر، هارد دیسک‌ها از صفحات مکانیکی استفاده می‌کنند که توسط یک موتور چرخانده شده و با یک سر درایو متحرک قابل دسترسی هستند.

یکی از مزیت‌های کلیدی SSD نسبت به HDD سرعت بالای خواندن تصادفی است، به این معنی که می‌توانند به سرعت به داده‌های ذخیره‌شده در مکان‌های مختلف درایو دسترسی داشته باشند. آنها معمولاً برنامه ها و فایل ها را سریعتر از یک HDD با اندازه مشابه بارگیری می کنند و می توانند به کاهش زمان راه اندازی سیستم کمک کنند.

از آنجایی که درایوهای SSD از قطعات متحرک استفاده نمی‌کنند و فرآیندهایی برای یکسان کردن سایش در بلوک‌های حافظه دارند، همچنین طول عمر بیشتری نسبت به HDD‌های سنتی دارند.

SSD ها معمولاً به دلیل هزینه های تولید بالاتر، قیمت هر گیگابایت بیشتری نسبت به یک هارد دیسک با اندازه نسبتاً دارند. به همین دلیل، برخی از سیستم‌ها دارای SSD و HDD با ظرفیت بالا برای ذخیره فایل‌های بزرگ هستند، اگرچه لپ‌تاپ‌های مدرن به‌طور فزاینده‌ای تنها به SSD‌ها متکی هستند.

صفحه نمایش لپ‌تاپ گیمینگ 

نمایشگر مناسب می تواند تاثیر قابل توجهی بر تجربه بازی شما داشته باشد، اما عوامل بیشتری به جز اندازه صفحه نمایش وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

وضوح: هر چه رزولوشن بالاتر باشد، پیکسل های بیشتری روی صفحه نمایش داده می‌شود و این می‌تواند به معنای شفاف تر بودن تصویر باشد. لپ‌تاپ‌های جدیدتر ممکن است به جای استاندارد 1080p دارای صفحه نمایش 1440p یا 4K باشند، اما سخت افزار مورد نیاز برای قدرت بخشیدن به بازی‌ها با این وضوح‌ها احتمالاً هزینه بیشتری را به همراه خواهد داشت.

نرخ تاز‌ه‌سازی «Refresh rate»: نمایش نرخ تازه‌سازی بالاتر می‌تواند به عملکرد روی صفحه کمک کند تا نرم‌تر و راحت‌تر به نظر برسد. با ترسیم مجدد تصویر در هر ثانیه بیشتر به این امر دست می‌یابد. بسیاری از نمایشگرهای لپ‌تاپ بازی از این فناوری استفاده می‌کنند و برخی از آن‌ها دارای نرخ تازه‌سازی 120 هرتز یا 144 هرتز (یا حتی بالاتر) هستند.

اندازه صفحه نمایش: فرم فاکتور و اندازه نمایشگر لپ‌تاپ متفاوت است و صفحه نمایش‌های 13، 15 و 17 اینچی رایج‌ترین صفحه نمایش‌ها هستند.

OLED «دیود ساطع کننده نور ارگانیک»: در برخی از لپ‌تاپ‌های بازی موجود است، این صفحه نمایش‌ها از پیکسل‌هایی استفاده می کنند که به جای تکیه بر نور پس زمینه، نور خود را تولید می‌کنند. این بدان معناست که آنها می‌توانند به سطوح سیاه عمیق تر و کنتراست بیشتری نسبت به اکثر صفحه نمایش‌های لپ‌تاپ، که اغلب صفحه نمایش کریستال مایع با نور LED هستند، دست یابند.

یک راه ساده برای بهبود تجربه کامپیوتر قابل حمل، اتصال لپ تاپ به یک مانیتور خارجی است. این امکان را برای انتخاب لپ‌تاپ با ضریب فرم قابل حمل در حین حرکت فراهم می‌کند و سپس به صفحه‌نمایش با وضوح 4K، نرخ تازه‌سازی 240 هرتز یا نسبت تصویر فوق عریض برمی‌گردد.

برای اضافه کردن صفحه نمایش خارجی چه مواردی را باید در نظر گرفت؟ 

هنگام در نظر گرفتن یک صفحه نمایش خارجی با وضوح بالا یا نرخ تازه سازی بالا، مطمئن شوید که یک CPU و کارت گرافیک انتخاب می‌کنید که می‌تواند از این ویژگی‌ها استفاده کند. اجزای لپ‌تاپ مورد نظرتان را با مشخصات پیشنهادی بازی‌هایی که می‌خواهید بازی کنید مقایسه کنید و بر این اساس انتخاب جزء خود را اولویت‌بندی کنید.

سیستم خنک کننده لپ‌تاپ گیمینگ 

پیشرفت سیستم‌های خنک‌کننده به سازندگان لپ‌تاپ اجازه داده که کلیشه قدیمی لپ‌تاپ‌های گیمینگ ضخیم و سخت را تغییر بدن به شکلی که امروزه، برخی از قدرتمندترین سیستم‌های موجود در بازار، لپ‌تاپ‌های نازک با سیستم‌های خنک‌کننده با مهندسی دقیق هستند.

اگرچه عملکرد داخلی آن‌ها پیچیده است، اما اصول سیستم‌های خنک‌کننده در لپ‌تاپ‌ها هنوز عمدتاً شامل دریچه‌ها، فن‌ها، لوله‌های خنک‌کننده و هیئت سینک‌ها است. با این اوصاف، پیشرفت زیادی در نحوه طراحی و پیاده سازی این ابزارهای خنک کننده صورت گرفته است که به عوامل شکل کوچکتری که در لپ‌تاپ‌های بازی مدرن می‌بینیم اجازه می‌دهد.

باتری لپ‌تاپ گیمینگ 

اگه به دنبال گیمینگ هستید لپ‌تاپ شما دائم باید به برق وصل باشه. ولی خب برای شرایطی که برق ممکنه وجود نداشته باشه، پیشنهاد می‌کنیم یک لپ‌تاپ با حد‌اقل توانایی نگهداری شارژ 5 ساعت تهیه کنید.

 

««پرسش‌های پرتکرار در مورد لپتاپ‌های گیمینگ»»

 

» لپ‌تاپ گیمینگ چه فرقی با لپ‌تاپ‌های معمولی دارد؟

»»  لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا از گرافیک و پردازنده‌های قوی تری پشتیبانی می‌کنند که برای اجرای بازی و اپلیکیشن‌های سنگین لپتاپ‌های خوبی هستند. 

» برای بازی کردن لپتاپ‌ گیمینگ بهتر است یا کامپیوتر رومیزی؟ 

»» معمولا کامپیوترهای رومیزی از قدرت بیشتر برای پردازش بازی برخوردارند. 

» ارزان ترین لپ‌تاپ گیمینگ کدام است؟

»»  لپ تاپ Dell G5 15 SE  در حال حاضر کم قیمت ترین لپ‌تاپ موجود در بازار است.